Fertilizing kebon sayur gugur: fértilisasi dasar

Ronald Anderson 12-10-2023
Ronald Anderson

Pikeun ngajaga kebon sayur anu subur tur subur, penting pisan pikeun ngurus ngabalikeun bahan organik sareng zat gizi ka bumi anu dicandak ku panén, urang lakukeun ku cara ngabuahan.

Tempo_ogé: Beulah mélon

Bisa dipupuk ku sababaraha cara, cara anu hadé nyaéta ngalaksanakeun pupuk dasar , nyaéta nambahkeun zat kana taneuh saméméh penanaman atawa sowing.

usum gugur-usum tiris cocog pisan pikeun padamelan ieu, kumargi ku datangna hawa tiis, seueur pepelakan anu ngabéréskeun pepelakan sareng henteu sesah gaduh plot dina istirahat. Ku kituna hayu urang mangpaatkeun bulan-bulan ahir usum gugur ieu pikeun pembuahan dasar urang: hayu urang tingali babarengan kumaha pangalusna ngalaksanakeun eta, salawasna nurutkeun téhnik pertanian organik.

Indéks eusi

Periode nu kudu. ngabuahan

Teu aya aturan pasti ngeunaan iraha pangalusna pikeun ngabuahan, kabutuhan budidaya diturutan taliti.

Usum gugur mangrupakeun waktu nu cocog pikeun "recharge" taneuh sanggeus pepelakan usum panas, sababaraha pisan nuntut (contona courgettes, pumpkins, samangka, tomat), sarta saméméh penanaman gugur sengit na transplanting. Usum tiis dimangpaatkeun salaku momen istirahat, dimana pupuk organik mimiti asup kana kontak sareng bumi sareng dina waktos anu sami ibun ngabantosan struktur taneuh.

Umumna langkung saé. pikeun ngalakukeun processing jeungfértilisasi dasar dina ahir gugur , kituna tungtung Oktober atawa Nopémber, nalika ogé gugur sayuran kayaning kembang engkol jeung fennel geus réngsé siklus maranéhanana. Jelas, gumantung kana wewengkon géografis, bisa jadi aya kaayaan iklim béda jeung mutuskeun pikeun antisipasi.

Penting ngalakukeun operasi ieu kalawan taneuh dina tempera , Ngahindarkeun pagawean taneuh beku atawa soaked. Istilah "dina tempera" hartina taneuh rada beueus tapi henteu baseuh.

Wawasan:

  • Ngagarap taneuh
  • Tangtu Taneuh nyaéta kahirupan - tina Bosco di Ogigia (kalayan diskon kanggo pameseran)

Pupuk dasar

Konsép pemupukan dasar nyaéta ngabeungharan taneuh sangkan subur , samemeh ngamimitian budidaya. Ku alatan éta, éta mangrupa dipupuk pra-penanaman sarta lain intervensi "panutup" (ie. salila hirup tutuwuhan).

Dina fase ieu urang teu salempang pisan ngeunaan tutuwuhan nu mana. urang bakal tumuwuh, sabab tujuanana lain pikeun ngabuahan pikeun nyumponan kabutuhan hiji spésiés anu bakal dibudidayakeun, tapi langkung pikeun mulangkeun kabeungharan taneuh . Dina hal ieu, pupuk dasar bisa dilaksanakeun dina cara nu sarua sapanjang kebon.

Ku intervensi ieu kami bade mawa unsur gizi , hususna nu utama nyaéta nitrogén, fosfor jeung kalium (ditunjukkeun ku inisial N P K), tanpa hilap unsur mikro sami-sami mangpaatna tapi kedah sakedik.

Najan kitu, hayu urang eureun dina gizi. The Aya bahan organik ogé penting pikeun kaséhatan taneuh, nu brings runtuyan kaunggulan pohara penting:

  • Ieu ngaronjatkeun struktur fisik , balukarna taneuhna tetep lemes jeung condong kurang kompak.
  • Ngaronjatkeun kapasitas nahan cai , akibatna taneuhna leuwih hadé réspon kana halodo sarta pepelakan bakal butuh kurang irigasi.
  • Ieu ngabantuan kahirupan mikroskopis. Taneuh dieusi ku seueur mikroorganisme anu saé, anu ngabantosan pepelakan sareng anu peryogi zat organik pikeun hirup.

Ku sabab kitu pentingna Ulah ngan saukur ngabuahan, tapi nerapkeun perbaikan taneuh , kayaning kompos, kandang jeung humus cacing taneuh.

Pupuk mana nu dipaké

Di Kebon organik urang ngan ngagunakeun pupuk asal alam, ku kituna pupuk organik atawa asal mineral , teu kaasup pupuk asal kimia.

Sakumaha anu diantisipasi, dasar hiji pupuk dasar kudu kabeungharan zat organik anu urang tiasa masihan kalayan:

  • Kompos . Alus pisan sabab bisa dijieun sorangan tina runtah sawah jeung domestik.
  • Kandang . Salawasna dipaké dinatatanén jeung kontribusi alus teuing pikeun enrich taneuh.
  • Hum Cacing Bumi . Utamana metot pikeun sagala rupa alesan nu bakal manggihan di-jero analisis, naha éta téh super dianjurkeun.

Ka ieu urang bisa nambahkeun zat séjén , nu mawa microelements. sarta kontribusi mangpaat séjén, kudu dosed tanpa ngaleuwihan , contona lebu kai, tipung batu atawa tipung ganggang kayaning lithothamnium.

Meuli humus earthworm online

Asupkeun pupuk kana taneuh

Mindeng gugur Pupuk pakait sareng ngagarap lahan , dina hal ieu kuring nyarankeun nempatkeun pupuk organik kami saatos ngali, teras nganggo pacul pikeun ngarecah gumpalan anu langkung saé sareng ngalebetkeun pupuk dina léngkah ieu. Konsepna nyaéta kompos, vermicompost atanapi kandang teu kedah dugi ka jero, salami aranjeunna dicampur sareng taneuh 5-10 cm munggaran .

Alat anu mangpaat pisan pikeun ngagabung pupuk nyaéta weeder , nu lajeng dipaké dina musim séjén pikeun weeding.

Hayu urang tingali naon anu lumangsung di alam: zat organik ragrag kana taneuh sarta decomposes, éta. teu pernah dikubur , ku kituna dina jero urang teu manggihan kaayaan idéal pikeun dékomposisi alus.

Autumn kandang héjo

Alternatif alus teuing pikeun fértilisasi tradisional nyaéta téhnikkandang héjo , disebut ogé kandang héjo. Dina hal ieu urang melak pepelakan anu boga tugas nutupan taneuh tapi ogé mawa runtuyan pangaruh positif lianna.

Urang bisa milih runtuyan tutuwuhan, idéal nyaéta make campuran spésiés anu béda , masing-masing mibanda fungsi anu béda. Contona, legum kayaning kacang sawah bisa nyadiakeun nitrogén, sedengkeun akar collated tatangkalan graminaceous jeung akar akar tutuwuhan kayaning horseradish jeung daikon aub dina tillage alam taneuh.

Héjo urang. Kandang anu ditaburkeun dina awal usum gugur bakal tumuwuh antara usum gugur sareng usum tiris , dugi ka dipotong dina musim semi, ngalebetkeun biomassa kana taneuh.

  • Inpormasi langkung lengkep : héjo kandang

Pupuk usum gugur di kebon

Di kebon anggur sareng di kebon anggur sami-sami kedah hariwang mawa gizi sareng bahan organik sahenteuna sakali sataun sareng usum gugur. waktu nu sae pikeun ngalakukeunana .

Tapi, ngabuahan pepelakan buah béda jeung hortikultura, sabab dina hal ieu urang boga tutuwuhan taunan .

Dina gugur urang ningali daun ragrag jeung jeung usum tiis lolobana tangkal buah bakal balik kana dormancy, stopping aktivitas vegetative. Saran anu abdi tiasa masihan anjeun nyaéta ngabuahan sateuacan daun gugur, teras antara tungtungusum panas sareng awal usum gugur . Daun anu murag teras bakal nyiptakeun panutup taneuh anu positip, disarankeun pikeun ngaleungitkeunana ngan upami urang aya dina ayana patologi anu tiasa overwinter dina résidu taun saméméhna.

Aya sababaraha kamungkinan ngeunaan métode ngabuahan dusun, sabab eta sadayana gumantung kana kumaha lahan sabudeureun tangkal dikokolakeun. Lamun urang ngagarap taneuh antara barisan urang ngamangpaatkeun eta pikeun ngasupkeun bahan organik, tapi jukut dikawasa nawarkeun loba kaunggulan sarta kami masih bisa ngadistribusikaeun amandemen jeung pupuk ka padang rumput hejo. Téknik kandang héjo gugur ogé valid pikeun kebon minangka pilihan.

Sedengkeun pikeun kebon sayur, penting suplai bahan organik , jadi wilujeng sumping kompos. , kandang , humus.

Wawasan :

Tempo_ogé: Hileud héjo dina daun basil
  • Ngabuahan kebon
  • Ngabuahan kebon anggur
  • Ngabuahan tangkal zaitun

Artikel ku Matteo Cereda

Meuli humus cacing tanah online

Ronald Anderson

Ronald Anderson mangrupikeun tukang kebon anu gairah sareng masak, kalayan cinta khusus pikeun ngembang produk seger sorangan di kebon dapur na. Anjeunna parantos ngebon langkung ti 20 taun sareng gaduh kabeungharan pangaweruh ngeunaan ngembang sayuran, bumbu, sareng buah. Ronald mangrupikeun blogger sareng panulis anu terkenal, ngabagi kaahlianna dina blog populérna, Taman Dapur Pikeun Tumuwuh. Anjeunna komitmen pikeun ngajar jalma-jalma ngeunaan kabungahan ngebon sareng kumaha cara ngembang katuangan anu seger sareng séhat. Ronald oge koki terlatih, sarta anjeunna mikanyaah ékspérimén kalawan resep anyar ngagunakeun panén home-dipelak na. Anjeunna ngajengkeun hirup sustainable sareng percaya yén sadayana tiasa nyandak kauntungan tina gaduh kebon dapur. Nalika anjeunna henteu ngarawat pepelakan atanapi masak badai, Ronald tiasa dipendakan hiking atanapi kémping di luar anu saé.