kandang hadé atawa kandang pellet? Kumaha ngabuahan kebon.

Ronald Anderson 12-10-2023
Ronald Anderson
Baca waleran sejen

Kusabab kuring teu boga kandang dewasa sadia, abdi tiasa make kandang pelleted? Naha anjeun pikir éta ngalakukeun fungsi anu sami?

(Errico, ngalangkungan Facebook)

Tempo_ogé: Kebon sayur sareng salju: mangpaat salju turun dina taneuh

Halo Errico

Anjeun naroskeun patarosan anu pikaresepeun pisan, anu dipikaresep ku seueur para pekebun anu ngurus éta. ngabuahan di kebon sayur.

Tempo_ogé: Peran serangga di kebon: sanés ngan ukur musuh

Elemen Gizi

Ti jihat unsur gizi anu dipikabutuh ku pepelakan (nitrogén, fosfor, kalium jeung unsur mikro), kandang pelleted sabanding jeung kandang, dina kanyataan pellets euweuh leuwih ti kandang garing. Dina duanana kasus éta pupuk lengkep asal alam, jadi aranjeunna solusi anu masih alus pikeun taman organik. Najan kitu, dina pamanggih kuring, ngagunakeun kandang asak téh leuwih hadé, pikeun sagala rupa alesan.

Naha kandang leuwih hadé

Saheulaanan, lamun urang balik. mun nempatkeun kandang dina taneuh mawa leuwih zat organik ti pupuk garing kayaning pellets: hiji kg kandang sarua jeung 100 gram pellets. Janten urang henteu ngan ukur ngabuahan tapi ogé ngarobih. Amandemen hartosna bade ningkatkeun struktur fisikna: taneuh anu beunghar ku zat organik langkung hirup (dina hal mikroorganisme mangpaat), tetep poék sareng lemes (ku kituna peryogi usaha anu sakedik pikeun ngagarapna) sareng langkung sanggup nahan kalembaban (ku kituna merlukeun kurang nyiram). Sadaya ieuciri-cirina hartina kebon sayur anu leuwih subur, sanajan henteu dina watesan unsur gizi anu ketat.

Kadua, zat gizi anu aya dina kandang garing leuwih larut dina cai, hartina éta pupuk anu gampang. dikumbah ku hujan. Kandang, sabalikna, kedah diolah sareng didegradasi ku mikroorganisme anu aya dina taneuh, anu ngarobih janten humus anu sayogi pikeun pepelakan. Éta mangrupikeun prosés anu langkung laun tapi ogé langkung alami, janten langkung dipikaresep. Pikeun leuwih jéntré ngeunaan topik ieu, kuring nyarankeun maca artikel ngeunaan gizi tutuwuhan dina biodinamika, nu ngécéskeun naon sababna pupuk larut cai bisa ngaleuleuskeun tutuwuhan, sedengkeun humus alus mangrupakeun kaayaan pikeun kebon sayur séhat.

Nu genah. tina pellets

Jelas, kandang pelet leuwih merenah ngagunakeun: teu merlukeun loba spasi, bau kirang, gampang pikeun manggihan. Khususna, anu ngokolakeun kebon sayur di kota bakal sesah kéngingkeun sareng nyimpen kandang sapi, sedengkeun kantong kandang langkung gampang diurus. Ku sabab kitu eta leuwih sering dipake tinimbang ku loba pupuk lianna. Najan kitu, pikeun anu boga kamungkinan, kuring nyarankeun meunang tumpukan kandang anu alus, ambéh asak terus disebarkeun unggal taun dina plot kebon.

Jawaban ku Matteo Cereda

Jawab saméméhna Tanya pananya Jawab salajengna

Ronald Anderson

Ronald Anderson mangrupikeun tukang kebon anu gairah sareng masak, kalayan cinta khusus pikeun ngembang produk seger sorangan di kebon dapur na. Anjeunna parantos ngebon langkung ti 20 taun sareng gaduh kabeungharan pangaweruh ngeunaan ngembang sayuran, bumbu, sareng buah. Ronald mangrupikeun blogger sareng panulis anu terkenal, ngabagi kaahlianna dina blog populérna, Taman Dapur Pikeun Tumuwuh. Anjeunna komitmen pikeun ngajar jalma-jalma ngeunaan kabungahan ngebon sareng kumaha cara ngembang katuangan anu seger sareng séhat. Ronald oge koki terlatih, sarta anjeunna mikanyaah ékspérimén kalawan resep anyar ngagunakeun panén home-dipelak na. Anjeunna ngajengkeun hirup sustainable sareng percaya yén sadayana tiasa nyandak kauntungan tina gaduh kebon dapur. Nalika anjeunna henteu ngarawat pepelakan atanapi masak badai, Ronald tiasa dipendakan hiking atanapi kémping di luar anu saé.