Méi cangkok di kebon: mana bibit cangkok

Ronald Anderson 01-10-2023
Ronald Anderson

Cangkok bulan Méi

Sowings Cangkok Gawé Bulan Panén

Urang geus ngahontal hiji bulan pohara penting pikeun cangkok dina widang kabuka di kebon, utamana di kalér dimana mimiti spring. masih boga hawa rada low sahingga keur loba sayuran usum panas eta leuwih hade ngadagoan Méi datang.

Jalma anu teu acan nempatkeun tomat, peppers, waluh, courgettes, Basil jeung loba pepelakan penting lianna. di sawah Kebon ku kituna kudu ngalakukeun ayeuna, supaya pepelakan kabentuk keur usum panas jeung bisa ngahontal panén saméméh datangna usum gugur jeung usum tiis tiis.

Naha anjeun geus dipelak bibit sayur sorangan dina Anjeun. seedbed, naha bade ngagaleuh di binih tos waktosna nuju damel, hayu urang sami-sami tingali sacara rinci sayuran mana anu tiasa dicangkokkeun.

Naon anu dipelakan dina sasih Mei

Daptar pepelakan sayur anu tiasa ditransplantasikeun dina bulan Méi seueur pisan: kami aya dina bulan anu paling sugih pikeun operasi ieu. Dibandingkeun cangkok dina April, Anjeun bisa neruskeun kalawan sagala sayuran daun, kayaning apu, bayem jeung chard, sabab masih aya waktu saméméh panas usum panas datang.

Mei nyaéta bulan katuhu pikeun transplanting loba sayuran. nu sieun tiis jeung nu meureun pikeun alesan ieu teu bisa ditempatkeun saméméhna, contona courgettes,cabe, tomat, timun jeung basil. Bibit ngora sayuran buah usum panas sapertos samangka, melon, terong mangrupikeun protagonis kebon sayur Méi.

Sadaya sayuran anu dicangkokkeun dina bulan Méi

Tempo_ogé: Rosemary kalayan daun konéng atanapi garing - ieu naon anu kudu dilakukeun

Cabé

Melon

Semangka

Terong

Courgette

Lada

Tomat

Basil

Apu

Artichoke

Buncis

Cappuccino

Tempo_ogé: Nganalisis taneuh kebon

Kembang Engkol

Waluh

Brokoli

Seledri

Chard

Peterseli

Soncino

Timun

Bayam

Kacang hejo

Herba

Okra

Beetroot

Kol

Capers

Loofah

Kumaha melak di sawah

Saméméh melak sayuran Bibit disarankeun pikeun ngagarap taneuh: upami operasi ieu henteu acan dilakukeun dina sasih-sasih sateuacana (Maret atanapi April), anjeun kedah ngali sareng pacul ogé, ngaleungitkeun batu sareng akar rumput sateuacan nempatkeun bibit dina taneuh.

Teras teraskeun ku nyiapkeun liang sakedik dimana bibit tiasa disimpen dina loyang taneuhna, teras ditutup ku taneuh rada dikomprés. Nalika langkung ti hiji pepelakan disimpen di kebon, penting pikeun ngajaga jarak anu leres, hormat tata letak penanaman anu dituduhkeun pikeun pepelakan anu dipelak.

Dina MéiSacara umum, suhu ayeuna stabil, janten teu kedah hariwang ngeunaan nutupan bibit ngora dina wengi, tapi upami cuaca panas sigana, jaga kedah dilaksanakeun sacara teratur saatos cangkok, nyegah taneuh garing.

Ronald Anderson

Ronald Anderson mangrupikeun tukang kebon anu gairah sareng masak, kalayan cinta khusus pikeun ngembang produk seger sorangan di kebon dapur na. Anjeunna parantos ngebon langkung ti 20 taun sareng gaduh kabeungharan pangaweruh ngeunaan ngembang sayuran, bumbu, sareng buah. Ronald mangrupikeun blogger sareng panulis anu terkenal, ngabagi kaahlianna dina blog populérna, Taman Dapur Pikeun Tumuwuh. Anjeunna komitmen pikeun ngajar jalma-jalma ngeunaan kabungahan ngebon sareng kumaha cara ngembang katuangan anu seger sareng séhat. Ronald oge koki terlatih, sarta anjeunna mikanyaah ékspérimén kalawan resep anyar ngagunakeun panén home-dipelak na. Anjeunna ngajengkeun hirup sustainable sareng percaya yén sadayana tiasa nyandak kauntungan tina gaduh kebon dapur. Nalika anjeunna henteu ngarawat pepelakan atanapi masak badai, Ronald tiasa dipendakan hiking atanapi kémping di luar anu saé.