Ngabuahan bumbu aromatik: kumaha jeung iraha

Ronald Anderson 12-10-2023
Ronald Anderson

Tutuwuhan aromatik mangrupikeun pepelakan khusus: aranjeunna ngalampirkeun dina daunna minyak atsiri dimana urang mendakan sari parfum pekat sareng pasipatan anu mangpaat. Henteu kunanaon yén aromatik utama parantos dianggo mangabad-abad boh di dapur sareng salaku pepelakan ubar. sumberdaya katuhu sadia: jenis taneuh jeung ayana gizi nangtukeun kualitas panén . Fértilisasi téh mangrupa pitulung hébat dina ngaronjatkeun aspék ieu sahingga bisa ngakibatkeun teu ukur ngahasilkeun gede, tapi ogé pikeun produk hadé.

Tempo_ogé: Aphid honeydew. Ieu mangrupikeun ubar alami: sabun hideung

Urang ogé kudu inget yen paling tina tutuwuhan aromatich e mangrupakeun spésiés taunan , anu ku kituna tetep sababaraha taun di tempat anu sarua. Dina hal ieu, fértilisasi périodik janten penting pisan, anu ngeusian deui gizi anu dikonsumsi ku pepelakan unggal taun. Ku kituna hayu urang leuwih jero ngeunaan kumaha jeung iraha ngabuahan jenis ieu tutuwuhan.

Indéks eusi

Pupuk tanpa kaleuwihan

Lamun datang ka ngabuahan, jalma anu teu boga pangalaman bisa. jadi cocoba pikeun abound, tanpa nyieun valutation a. Pendekatan ieu salah, komo deui dina kasus tutuwuhan aromatik, nu condong jadi spésiés hina, sanggup adaptasi jeung taneuh goréng sahingga teu merlukeun penting.kuantitas unsur gizi .

Khususna, nitrogén mangrupikeun unsur anu penting pisan pikeun kamekaran pepelakan, tapi upami kaleuleuwihan éta ngarangsang kamewahan vegetatif pepelakan saluareun ukuran, maksa ramuan aromatik pikeun ngahasilkeun daun. . Ieu ngarugikeun kualitas: hasilna bakal rapuh daun jeung saeutik seungit .

Pupuk mana anu dipaké pikeun bumbu aromatik

Pikeun tumuwuh bumbu aromatik. ngagunakeun pupuk kimia sintétik budidaya organik teu bisa dipaké, éta hadé ogé ngawatesan pupuk kalayan kandungan nitrogén luhur , kayaning getih sapi jeung kandang ternak, malah kandang pelleted kudu dibikeun sparingly.

Ieu pikeun ni'mat kontribusi perbaikan taneuh beunghar bahan organik , hususna kandang nyata jeung kompos , écés ogé matured. Zat-zat ieu ningkatkeun struktur taneuh, nyéépkeun mikroorganisme mangpaat anu aya di jerona sareng ningkatkeun kamampuan taneuh pikeun nahan cai.

Tempo_ogé: Grappa kalawan apel: kumaha carana nyiapkeun eta ku rasa liqueur nu

Aya seueur pupuk khusus pikeun pepelakan aromatik di pasar, teu kedah ngandelkeun. dina produk ieu. Kompos anu saé, sigana ogé didamel nganggo lebu hawu anu beunghar kalium, tiasa kéngingkeun hasil anu sabanding.

Henteu ngan ukur pupuk

Aya produk anu lengkep alami anu henteu ngan ukur pikeun nutrisi pepelakan, tapi aranjeunna. anu sasaranpikeun ningkatkeun poténsi sistem akar . Kami parantos nyarios ngeunaan mikoriza sareng mikroorganisme anu épéktip: ieu mangrupikeun organisme taneuh anu ngarangsang kamekaran sareng kagiatan sistem akar ngaliwatan simbiosis.

Pupuk anu pikaresepeun anu diusulkeun ku Solabiol ogé diciptakeun kalayan logika ieu: Natural Booster, an pupuk organik ngandung molekul bio-stimulating asal nabati, nu strengthens jeung ngajadikeun sistim akar tumuwuh.

Tahan dina akar tutuwuhan hartina teu ngan gizi, tapi sahingga bisa manggihan sumberdaya (gizi , tapi ogé cai) kalayan otonomi gedé. Dina kasus bumbu aromatik, pendekatan ieu utamana rewarding, favoring produksi daun beunghar minyak atsiri sahingga pisan seungit.

Analisis jero: sagala kaunggulan tina booster Alami

Sabaraha sering ngabuahan

Teu aya aturan umum anu tiasa netepkeun persis sabaraha ngabuahan pepelakan atanapi sabaraha sering dina sataun pupuk kedah dipasihkeun. Kanyataanna, jawaban gumantung kana jenis taneuh : taneuh liat téh bisa nahan gizi pikeun lila, sedengkeun taneuh keusik nyeuseuh gampang sahingga leuwih frékuénsi diperlukeun.

Dina salaku aturan umum urang bisa disebutkeun yen pikeun bumbu taunan , kayaning Basil contona, hiji.Pupuk dasar nalika ngagarap taneuh, sateuacan penanaman, sahenteuna anjeun tiasa masihan sababaraha tambahan anu hampang, contona sababaraha penyiraman kalayan nettle macerate.

Aromatik taunan , sapertos sakumaha sage, Rosemary jeung thyme, sabalikna, maranéhanana kudu dibuahan sakali atawa dua kali sataun , umumna hiji campur tunggal cukup, ilaharna dilaksanakeun dina gugur / usum tiis.

Ngabuahan bumbu aromatik dina pot

Lamun pupuk aromatik dina taneuh bisa sporadis, dina kasus tutuwuhan potted, konsistensi leuwih gede diperlukeun .

Kanyataanna, wadahna mangrupa spasi kawates, nu teu bisa nampung loba sumberdaya sarta kana waktu tutuwuhan condong impoverish taneuh saeutik sadia. Kagagalan ngabuahan pikeun lila bisa nangtukeun lain ngan hiji bau kirang daun tapi ogé stunted tumuwuhna jeung sangsara tutuwuhan.

Pikeun ngabuahan di pot penting pikeun salawasna ngagunakeun pupuk asak jeung anu. utamana cocog cair gancang-release pupuk, nu merlukeun leuwih sering dipake tinimbang, tapi nu lamun dosed ogé bisa mastikeun suplai gizi konstan.

Oge dina hal ieu urang bisa milih pikeun téhnologi Natural Booster, nu ogé sayogi dina bentuk cair sareng tiasa janten solusi anu saé pikeun bumbu anu ditanam dina balkon.

Disarankeun maca: ngembang herbalaromatik

Artikel ku Matteo Cereda

Ronald Anderson

Ronald Anderson mangrupikeun tukang kebon anu gairah sareng masak, kalayan cinta khusus pikeun ngembang produk seger sorangan di kebon dapur na. Anjeunna parantos ngebon langkung ti 20 taun sareng gaduh kabeungharan pangaweruh ngeunaan ngembang sayuran, bumbu, sareng buah. Ronald mangrupikeun blogger sareng panulis anu terkenal, ngabagi kaahlianna dina blog populérna, Taman Dapur Pikeun Tumuwuh. Anjeunna komitmen pikeun ngajar jalma-jalma ngeunaan kabungahan ngebon sareng kumaha cara ngembang katuangan anu seger sareng séhat. Ronald oge koki terlatih, sarta anjeunna mikanyaah ékspérimén kalawan resep anyar ngagunakeun panén home-dipelak na. Anjeunna ngajengkeun hirup sustainable sareng percaya yén sadayana tiasa nyandak kauntungan tina gaduh kebon dapur. Nalika anjeunna henteu ngarawat pepelakan atanapi masak badai, Ronald tiasa dipendakan hiking atanapi kémping di luar anu saé.