Ngabuahan strawberries: kumaha jeung iraha

Ronald Anderson 01-10-2023
Ronald Anderson

Strawberries henteu kedah leungit di kebon sayur mana waé sareng ogé kedah pikeun anu tumbuh di balkon. Aranjeunna wareg ku saeutik spasi malah parsial ngiuhan, aranjeunna basajan tumuwuh sarta di luhur sadayana aranjeunna ngahasilkeun buah nikmat.

Tempo_ogé: Pasta sareng mint sareng zucchini pesto: resep gancang

Fértilisasi ditangtoskeun penting pikeun panén strawberries ngeunah . Janten pepelakan taunan, henteu kedah netep pikeun ngabuahan pepelakan, ogé disarankeun pikeun campur dina siklus pepelakan.

Ku kituna hayu urang terang naon kabutuhan. tina tutuwuhan strawberry nyaéta, diajar kumaha jeung iraha ngabuahan pangalusna , kalawan tujuan pikeun meunangkeun produksi leuwih gede jeung kualitas leuwih alus. Urang bakal ningali metode fértilisasi organik strawberry, kalebet pupuk organik Solabiol khusus pikeun buah-buahan leutik.

Indéks eusi

Kabutuhan pepelakan strawberry

Pikeun mutuskeun kumaha pikeun ngabuahan anjeun kedah terang heula naon pepelakan stroberi peryogi dina hal taneuh sareng gizi.

Di alam, strawberries mangrupikeun buah beri, janten urang tiasa nebak yén aranjeunna resep a taneuh subur, beunghar bahan organik kawas leuweung.

Saperti bungbuahan leutik lianna, strawberries ogé mikanyaah saeutik kaasaman taneuh (pH antara 5 ,5 jeung 7).

Unsur gizi nu dipikabutuh

Dina hal syarat gizi, ieu unsur penting pikeunsuplai pupuk:

Tempo_ogé: Kembang kol jeung daun brokoli didahar, kieu carana
  • Nitrogen : penting pikeun ngembangkeun vegetative. Strawberries merlukeun nitrogén husus dina ahir usum tumuwuh (gugur), nalika aranjeunna disimpen dina sistim akar, dina raraga mibanda suplai mangpaat pikeun recovery spring alus.
  • Fosfor. : unsur mangpaat pikeun buah, ku kituna penting dina ahir musim semi.
  • Kalium : unsur penting pikeun rasa buah, hususna keur ngembangkeun gula. Utamana mangpaat dina usum panas.
  • Kalsium jeung microelements. Unsur séjén diperlukeun pikeun extent leutik (kayaning kalsium, magnesium, beusi).

Fértilisasi dasar , kandang héjo jeung mulching

Pupukan dasar nyaéta anu dilaksanakeun saméméh penanaman, nyiapkeun taneuh nu bakal melak bibit strawberry . Dina fase ieu urang campur dina dasar taneuh anu aya, éta ogé patut mariksa pH taneuh.

Aturan umum anu hadé nyaéta mawa bahan organik : kandang dewasa. atanapi kompos mangrupikeun amandemen anu biasa.

Metoda pertanian organik anu saé sanés nyaéta ngadamel kandang héjo , kalayan pepelakan sapertos vetch sareng kacang sawah, anu ngahasilkeun biomassa sareng ngabeungharan taneuh.

Engke urang tiasa ngagunakeun mulch kalayan bahan alami (jarami,jarami, serpihan kai) nu, decomposing, terus nyadiakeun bahan organik kana taneuh nu host strawberries.

Kumaha jeung iraha ngabuahan strawberries

Janten tutuwuhan taunan, sanggeus fértilisasi awal Tutuwuhan éta hadé pikeun mulangkeun a nyayogikeun gizi kalayan ganti baju luhur .

Waktos anu paling penting pikeun ngabuahan nyaéta:

  • Ahir usum tiis , dimana urang mawa zat anu bakal diperlukeun salila fase vegetative tutuwuhan.
  • Autumn , nalika pabrik nyiapkeun stasis tina bulan tiis ku nyimpen sumberdaya.

Urang ogé bisa ngabuahan salila usum tumuwuh a, utamana pikeun ngarojong fruiting , periode nu gumantung kana rupa strawberry dipelak.

Di kebon sayur urang tiasa nganggo rupa-rupa produk pikeun nyayogikeun zat anu mangpaat: kandang pelleted mangrupikeun kontribusi anu saé, pupuk nettle macerated beunghar ku unsur mikro, cairan vinasse mantuan utamana pikeun kalium.

Pikeun ngagampangkeun kahirupan urang tiasa milih pupuk organik khusus , sapertos pupuk organik aromatik sareng buah leutik Solabiol anu ayeuna ku kuring ditepikeun ka anjeun.

Fertigasi rungkun strawberry

Sacara umum, pepelakan stroberi resep nampi gizi sacara bertahap , ku kituna dina tatanén profésional fertigasi .

Urang ogé bisa milih pupuk cair di kebon sayur , asal cocog jeung budidaya organik.

pupuk aromatik jeung bungbuahan leutik Solabiol

Aya loba pupuk di pasar cocog pikeun strawberries jeung bungbuahan leutik. Di antara ieu kuring nunjuk kaluar produk Solabiol sabab mangrupakeun persiapan nu teu ngawatesan diri kana gizi, tapi nu boga aksi biostimulant .

Ku alatan éta, salian eusi unsur gizi. , Pupuk Solabiol ngabantosan pepelakan pikeun ngamekarkeun sistem akar langkung , ngajantenkeun aranjeunna langkung tahan kana masalah sapertos halodo sareng patologi.

Dasar konsep ieu nyaéta téknologi Natural Booster, anu ku urang geus ngawangkong ngeunaan. Novelty mangrupa formulasi husus pikeun kaperluan tutuwuhan aromatik jeung bungbuahan leutik , nu ogé alus teuing pikeun strawberries sarta bisa disebarkeun rutin dina strawberry grove sapanjang usum tumuwuh, unggal dua atawa tilu minggu.

Ngabuahan strawberries dina pot

Strawberries ogé alus teuing pikeun melak kebon sayur di balkon, dimana aranjeunna wareg sanajan ku pot leutik pisan, disadiakeun yén maranéhna sering dibuahan . Urang tiasa ngadamel sakedik taneuh anu sayogi pikeun pepelakan pot, nyayogikeun pasokan gizi anu bertahap sareng konstan.

Kanggo tujuan ieu, pupuk cair hususna kapaké, anu praktis di bumi.konteks téras. Ogé dina hal ieu, pupuk aromatik organik jeung bungbuahan leutik kalawan Natural Booster mangrupakeun pilihan alus teuing.

Pikeun inpo nu leuwih lengkep, baca pituduh husus pikeun tumuwuh strawberries dina pot.

Mésér pupuk solabiol pikeun strawberries

Artikel ku Matteo Cereda. Eusi dijieun gawé bareng jeung Solabiol.

Ronald Anderson

Ronald Anderson mangrupikeun tukang kebon anu gairah sareng masak, kalayan cinta khusus pikeun ngembang produk seger sorangan di kebon dapur na. Anjeunna parantos ngebon langkung ti 20 taun sareng gaduh kabeungharan pangaweruh ngeunaan ngembang sayuran, bumbu, sareng buah. Ronald mangrupikeun blogger sareng panulis anu terkenal, ngabagi kaahlianna dina blog populérna, Taman Dapur Pikeun Tumuwuh. Anjeunna komitmen pikeun ngajar jalma-jalma ngeunaan kabungahan ngebon sareng kumaha cara ngembang katuangan anu seger sareng séhat. Ronald oge koki terlatih, sarta anjeunna mikanyaah ékspérimén kalawan resep anyar ngagunakeun panén home-dipelak na. Anjeunna ngajengkeun hirup sustainable sareng percaya yén sadayana tiasa nyandak kauntungan tina gaduh kebon dapur. Nalika anjeunna henteu ngarawat pepelakan atanapi masak badai, Ronald tiasa dipendakan hiking atanapi kémping di luar anu saé.